nds
r4 cards, r4 ds
ENGLISH   CHINESE
 
Q1:What is the difference between with R4iSDHC RTS and other products?

Answer:R4iSDHC RTS is the first generation of one and only R4 and R4i RTS series. It provides new innovative product design concepts, game compatibility, interface operability, and the stability of the game accessibility (real-time archiving, the soft reset, cheat, etc.). Software update will allow the most up to date compatibility.
Q2:How do you install the firmware for R4iSDHC RTS?

Answer:ownload the appropriate firmware package for the R4iSDHC RTS then unzip the compressed file . Please these following files onto the Root of the microSD. "_system_" folder, "_DS_MENU.DAT", and "_ds_menu.sys" In addition, for multimedia features you can also install the Moonshell application. Place the "moonshl2" folder and "moonshl2.nds" file to the root of the microSD card.
Q3: Does R4iSDHC RTS support NDSi LL / NDSi XL consoles?

Answer: Yes, the R4iSDHC RTS is compatible with all the NDS, NDSL / IDSL, NDSi / IDSi, NDSi LL / NDSi XL consoles.
Q4:Can R4iSDHC RTS be used to run Homebrews?

Answer:Yes, for example, Moonshell can be run with the R4i built in DLDI automatic patching system.
Q5: What is the maximum capacity microSD that can be used with the R4iSDHC RTS?

Answer:R4iSDHC RTS supports the standard SDHC maximum capacity, that is 32GB. FAT and FAT32 formats are recommended. And it does not recognize NTFS, and exFAT format
Q6:Does R4iSDHC RTS System Language support multi-language interface and displaying corresponding encoded text?

Answer: R4iSDHC RTS supports the follow languages: English, French, German, Italian, Spanish, Portuguese, Dutch, Russian, Japanese, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese language interface. And it will also support local codes for the above languages.
Q7:I have saves from previous cartridges such as R4 or R4SDHC/R4i SDHC/R4i RTS or the M3DS Real/M3i Zero. Can I still use these saves? And also use the saves provided by other people?

Answer:To use save from another cartridge or from another user can be convert following these steps. Rename the save to corresponding to the game name. For example: game001.sav will need to correspond to game001.nds. The save can now be used with the new R4iSDHC RTS. 8、Why do some CLEAN ROM still fails to load?
Q8: Why do some CLEAN ROM still fails to load?

Answer:To ensure the most up to date compatibility please be sure to stay updated. Watch for updates from our websites and download the latest firmware when it's released. Newer games may also be incompatible with RTS or other features in which case please try turning off these features and load the games again.
Q9:Can R4i R4iSDHC RTS 's RTS be used with other features simultaneously?

Answer:While RTS is active features such as DLP and softreset will be disabled. Please refer to our RTS section for more details.
Q10:Why is the progress bar repeating itself while loading a game? And what is the meaning of the different colors showing on the progress bar?

Answer:If the progress bar repeats itself while loading a game it may be a indication where the save file was not created successfully. Please check the microSD storage space and see if it's full. For color explanation please refer to our Loading section for more information.
Q11: How do I watch movies, listen to music, books and browse the image then?

Answer:R4iSDHC RTS is intergrated with Moonshell 2.x application. These are the formats which are support by the Moonshell application: MP3, Ogg, DPG2 format playback, compatible with the previous DPG0/DPG1 format, TXT text and pictures formats.
Q12: How do I convert the movies?

Answer:You may try converting tools such as the Moonshell DPG video conversion software. Or third party converter software such as BatchDPG.
Q13:How do I replace R4iSDHC RTS system interface skin?

Answer:Custom themes and skins are placed under "\ _system_ \ Fla \ skins \" directory. Once it's placed onto the microSD from the R4iSDHC RTS system menu choose Option then Themes to change the themes. For more information please refer to our Skinning section.
Q14:Why is the R4iSDHC RTS booting into a blue screen or it's not displaying properly?

Answer:The skin files may have been corrupted you will need to replace the default skin file back onto the microSD and reboot the console. It is advice to backup all the default and original skin file first before replacing it with custom themes.
Q15:My console used Flashme firmware before will the R4iSDHC RTS be compatible with it?

Answer:(NDS / IDS / NDSL / IDSL) R4iSDHC RTS will support flashed consoles and non-flashed consoles as well. NDS/IDS/NDSL/IDSL.