r4 cards, r4 ds
Q1: R4i don't save game. When restart the DSi, the game is started at the beginning.

Answer: Before using our R4 card, take the Micro sd card format according to the following step, it will guarantee Micro sd card perfectly compatible in the game and the process of using.
If you don't format the Micro sd card according to this step, it maybe appear below problems
1.After the RTS started, white screen issue
2.After the RTS started, the game crash issue
3.it is more slowly when you run the game
4.it will appear white screen when you load the kernel
For avoiding and solving above problems, Please run the Micro sd card format the special tools "SDFormatter", according to the below step:

Choose "cover format" and "on" logic sizing options, click (OK) after formatting, waiting for complete.
Formatting tools download link:Formatter 3.1
Q2: An error message appears whenever restart saying that the file name of a game is too long.

Answer: There is a maximum limit of the full path name in the kernel (max 80 chars). Please reduce the filename, it will work again.
Q3: How to change the language setting of the R4i?

Answer: To change prefer language, press “X, B” to select the “language” setting button which locate at the top screen (third icon from the top).
Q4: When start it up with a download game, the game cannot play.

Answer: That is due to the anti‐flash card routine of the new games. Download the latest version of the R4i kernel which provides the solution for the game, in the meanwhile temporary can use the patch version of the ROM (if available in the web). Report the name of problem game to the R4i‐SDHC support team.
Q5: How to customize or change R4i skin?

Answer: Can download customize skin from the official web site . To create the own customize skins/themes; please refer to the document “ English kernel download instruction” which can be found at the official web site. For the R4i v1.08b onward the kernel will able to support multiple skins, user can install maximum up to 8 skins/themes to the kernel.
Q6: If the games list is pretty large, and only 4 games at a time as I scroll thru them, and each has its own icon. It takes forever to scroll thru the list. Is there a way to just view text?

Answer: There is a “zoom in/out” icon at the left bottom corner of the bottom/touch screen. Press it to switch to the text view mode. Also can use the left/right button the scroll the list by page mode, each page contain 4 games.
Q7: How to return back to the firmware/kernel during playing game?

Answer: Press at the keys (left + right + up + down + X + Y + B + A + L + R) during playing games.
Q8: How to enable game cheating?

Answer: First highlight the NDS ROM you want to apply the cheats to. Second press the B button to go into the cheats options menu and checkmark each cheat you want to enable. Third turn the cheats on for that ROM by clicking the cheat on/off button. Last you'll notice the wrench icon will be yellow which indicates cheats are on. You have to press “x” or “B” to view the cheats and to turn it on don’t forget to press the save button when the cheat is on the grey key turns gold Gold= ON Gray= OFF Please update the “usrcheat.dat” from the ‐SDHC official web site to support cheat function of new games.
Q9: How to return back to the firmware/kernel from Moonshell (multimedia player)?

Answer: Press “start” button, and select the “Return to the firmware” from the menu.
Q10: Stuck at the “MENU” screen after loading DSi.

Answer: No firmware or wrong firmware was installed in the SD card. Please refer to the instruction to install R4i‐SDHC to the SD card. The instruction can be found at the R4i‐SDHC official web site .
Q11: Stuck at the “NO CARD” screen after loading DSi.

Answer: SD Card not found. Please check whether SD card was insert properly or not into the flash card. Otherwise SD card could be fault.
Q12: Stuck at the “LOADING” screen after loading DSi.

Answer: Make sure using the official firmware from the R4i‐SDHC official web site www.r4isdhc.com Or the flash card is not “R4I‐SDHC or R4‐SDHC”.